
یکی از معروف ترین و متداول ترین روشها برای رنگ کردن سطوح، استفاده از اسپری رنگ یا همان رنگ آئروسل است. این تکنیک رنگ آمیزی برای اولین بار توسط آقای سیمور در سال 1949 میلادی اختراع و ثبت جهانی شد.
در این متد نقاشی، رنگ با فشار زیاد و به همراه مقدار زیادی هوا به داخل یک قوطی استوانه ای فشرده میشود و سپس درب آن پلمپ میشود. برای استفاده از رنگ داخل قوطی، نیازی به داشتن قلموی مخصوص نقاشی و قوطیهای بزرگ رنگ نیست چرا که تنها با فشردن یک دکمه شیر میتوان آن را بر روی سطح مورد نظر پاشید.
اگر شما نیز علاقه مند شده اید تا در مورد این روش نقاشی بیشتر بدانید، با ما در کن ساز همراه باشید.
همچنین در ادامه نیز به بررسی قوانین استفاده از اسپری رنگ و انواع مزایا و معایب استفاده از آن نیز خواهیم پرداخت. بسته بندی آن ها به صورت بسته بندی فلزی است.
انواع اسپری رنگ
بسته به نوع سطح، میزان دقت اسپری و یا حتی جنس سطح مورد نظر شما، اسپریها میتوانند دارای انواع بسیار متنوعی باشند که در این بخش به بررسی مهم ترین آنها خواهیم پرداخت:
- اسپری رنگ همه منظوره: اسپریهایی معمولی هستند که برای اکثر کارهای ساده و معمولی جوابگو هستند.
- اسپری چوب: از این نوع اسپری رنگ عموما برای رنگ آمیزی مبلمان چوبی، به خصوص محصولات چوبی با طرحهای پیچیده استفاده میشود
- اسپری فلز: نوعی از اسپری است که از آن برای رنگ آمیزی لوازم فلزی استفاده می شود. این اسپری ها معمولا ضد زنگ هستند تا به فلز زیرین آن آسیبی نرسد. توجه داشته باشید که قبل از استفاده از این اسپری باید حتما سطح فلز را با صیقل و سنباده هموار کرده باشید.
- اسپری رنگ پلاستیک: از این اسپری بیشتر برای رنگ آمیزی قطعات خودرو استفاده میشود.
- اسپری رنگ مقاوم به حرارت: اسپریهایی هستند که اشتعال پذیری بسیار کمی داشته و بنابراین از آنها بیشتر در محیطهای صنعتی استفاده میشود.
- اسپری مات کننده: اسپریهایی هستند که وقتی به روی سطح مورد نظر اعمال شوند کاملا مات به نظر میرسند.
- اسپری رنگ روغن: یکی از معروف ترین نوع اسپریها هستند که میتوانید از آنها بدون اضافه کردن حلال یا ماده رقیق کننده استفاده کنید.
- اسپری رنگ لعاب: اسپریهایی هستند که به دلیل داشتن چسبندگی بالا، از آنها به عنوان ترمیم کننده و رنگ وسایل لعابی استفاده میشود. همچنین از این اسپری در محیطهایی مانند وان حمام، سینک ظرفشویی، سرویسهای بهداشتی، آب گرم کنها و یخچالها نیز استفاده میشود.
مزایای استفاده از اسپری رنگ
- رنگ آمیزی سریع تر نسبت به رنگ آمیزی با قلمو
- رنگ آمیزی یکدست و هموار(به شرطی که اصول و قوانین استفاده از آن را به درستی رعایت کنید)
- انسجام بیشتر در رنگ آمیزی: این ها اغلب از رنگ روغن تشکیل میشود که انسجام بیشتری به کار رنگ آمیزی شما میبخشد.
- خشک شدن سریعتر: آن ها خیلی سریعتر از رنگهای قوطی خشک میشود.
- وسعت رنگ آمیزی بیشتر: با هر بار فشردن دکمه شیر اسپری میتوانید فضای بیشتری از سطح را رنگ آمیزی کنید. همچنین، اگر قصد داشته باشید که فضای مورد رنگ آمیزی خود را کوچک تر کنید، کافیست به سطح مورد نظر خود نزدیک شوید.
معایب استفاده از اسپری رنگ
- ترکیب رنگی کمتر: ترکیب رنگی اسپریها به سادگی رنگهای قوطی معمولی نیست. البته در چند سال اخیر، برخی از برندهای اسپری رنگ توانسته اند ترکیبهای رنگی خلاقانه ای را به بازار عرضه کنند که میتواند نیاز اکثر افراد را به خوبی برطرف کند.
- قیمت بیشتر
- سمیتر بودن رنگهای اسپری نسبت به رنگهای معمولی
- تمیز کردن دشوارتر: از آنجایی که رنگهای اسپری معمولا روغنی هستند، در صورت رنگی شدن بخشی ناخواسته از سطح، پاک کردن آن دشوارتر خواهد بود.
نحوه استفاده از اسپری رنگ
قبل از شروع رنگ آمیزی خود، پیشنهاد میشود حتما با نکات مهم در مورد مصرف اسپری رنگ آشنا شوید، چرا که اگر بدون دانستن این نکات شروع به رنگ آمیزی کنید، حتی در صورت در اختیار داشتن بهترین اسپری رنگ در ایران، باز هم نمیتوانید یک رنگ آمیزی موفق و یکدست داشته باشید.
نحوه استفاده از قوطی اسپری رنگ برای داشتن بیشتری بازدهی به شرح زیر است:
- برای جلوگیری از ورود اسپری به درون ریههایتان حتما ماسک بزنید
- حتما سعی کنید از مشخصات اسپری رنگ با کیفیت خود مطمئن شوید. استفاده از جنس بی کیفیت باعث ایجاد ناهمواری در سطح جسم میشود.
- حدود 15 الی 20 سانتی متر از جسم فاصله بگیرید
- اسپری را مستقیم به سمت دیوار نگیرید. مقداری زاویه دار بگیرید.
- به آرامی اسپری را بر روی جسم حرکت دهید
- صبر کنید تا اسپری خشک شده و سپس این مراحل را یکبار دیگر تکرار کنید تا سطح اسپری شده به خود حالت هموارتری بگیرد.
- بعد از اتمام اسپری آن را در زبالههای معمولی نیاندازید چرا که احتمال اشتعال دارند.
کلام آخر
یکی از بهترین و سریع ترین روشها برای رنگ آمیزی سطوح، استفاده از اسپریهای رنگ آمیزی است. در این مقاله سعی کردیم تا تمامی خوبیها وبدیهای این روش را برای شما بازگو کنیم تا بتوانید در انتخاب متد رنگ آمیزی خود تصمیم منطقی تری بگیرید.