رنگ پلاستیک یکی از رنگ هایی است که از گذشته تا به امروز در رنگ آمیزی ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته است. حتی قبل از رنگ روغن، از رنگ های پلاستیکی برای رنگ آمیزی دیوار و سقف ها استفاده می کردند. این نوع رنگ به مرور زمان با کیفیت بیشتر و در انواع مختلف تولید شده است.رنگ پلاستیک بر پایه آب ساخته شده، بوی خاصی ندارد و به راحتی با آب مخلوط می شود. رنگ های پلاستیک، به عنوان یک رنگ قابل اطمینان و کم هزینه، برای رنگ آمیزی سطوح مختلف استفاده می شوند که این موضوع یکی از مزایای این نوع رنگ به حساب می آید.در واقع رنگ پلاستیک، تمام چیزی است که برای دیوارهای خود نیاز دارید. رنگ های پلاستیکی با روکش مخملی و صاف و قابلیت شستشو، بهترین گزینه برای فضای داخلی منزل شماست.
چرا رنگ پلاستیک انتخاب کنم؟
تنها ویژگی مثبت رنگ پلاستیک، بافت صاف و مخملی آن نیست. درواقع دلایل بسیاری برای انتخاب این نوع رنگ وجود دارد که عبارتند از :
- رنگ های پلاستیکی به راحتی تمیز می شوند، بنابراین می توانید سال ها از دیوارهای بی عیب و نقص خانه خود لذت ببرید.
- رنگ های پلاستیکی بسیار مقرون به صرفه هستند و شما می توانید از بین انواع رنگ پلاستیک، رنگ مورد علاقه خود را با هزینه کم انتخاب کنید.
- از دیگر ویژگی های مثبت رنگ های پلاستیکی سازگاری با محیط زیست و غیر سمی بودن آن است. با توجه به آب بودن این نوع رنگ و عدم استفاده از مشتقات نفتی و مواد شیمیایی مضر برای سلامت انسان، این رنگ کاربردهای زیادی در رنگ آمیزی ساختمان دارد. بنابراین می توانید به راحتی در مکان هایی که تهویه مناسبی ندارند از رنگ پلاستیک استفاده کنید.
- اجرای آن سریع و کم دردسر است.
- در برابر رطوبت و آب مقاومت مطلوبی دارد
انواع رنگ پلاستیک ساختمان
رنگ پلاستیک ساختمان انواع مختلفی دارد. اگر قصد رنگ کردن ساختمان خود را دارید بهتر است ابتدا با انواع رنگ پلاستیک آشنا شوید. انواع آن عبارتند از :
رنگ نیمه پلاستیک :
رنگ نیمه پلاستیک مقاومت پایین تری نسبت به رطوبت دارد، به همین علت ارزان تر از رنگ های تمام پلاستیک است. این نوع رنگ بهترین رنگ پلاستیک، برای رنگ آمیزی سقف است. اما ایراد آن این است که اگر در معرض رطوبت زیاد قرار بگیرد پوسته پوسته می شود و ترک می خورد، به همین دلیل نیاز به تجدید و ترمیم رنگ پیدا می کنید.
رنگ تمام پلاستیک :
رنگ های تمام پلاستیک، مقاومت بیشتری نسبت به رطوبت و آب دارند و از نظر کیفیت به رنگ های آکریلیک شباهت دارند. این نوع رنگ به علت مقاومت بالایی که در برابر رطوبت دارد، به عنوان رنگ پلاستیک قابل شستشو نیز شناخته شده است. با ویژگی هایی که گفتیم بهترین رنگ پلاستیک ساختمان، نوع تمام پلاستیک آن است. اما مشکلی که وجود دارد این است که قیمت رنگ تمام پلاستیک بالا و پیدا کردن آن در بازار سخت است.
روش ساخت رنگ پلاستیک
هنگام درست کردن رنگ پلاستیک باید به مقدار مواد و غلظت آن ها حتما توجه کنید. در ادامه روش ساختن رنگ پلاستیک را برای شما توضیح می دهیم.
مواد مورد نیاز: آب به عنوان حلال و پودر لاجورد برای پوشش دهی بیشتر.
- در ابتدا باید در ظرفی جداگانه پودر لاجورد را با مقداری آب رقیق کنید. (نیم لیتر تا یک لیتر آب).
- در این مرحله محلول رقیق شده پودر لاجورد را به آرامی به رنگ اضافه کنید.
- پس از آن باید رنگ پلاستیک را با آب رقیق کنید. (40 تا 70 درصد آب)
روش اجرای رنگ پلاستیک
قبل از اجرای رنگ پلاستیک، باید مراحل اولیه را به درستی طی کنید. در ادامه به بررسی این مراحل می پردازیم:
- ابتدا توجه کنید که آیا دیوارها نیاز به زیر سازی دارند؟
- در صورتی که زیرکار شما گچی است، ابتدا یک دست رنگ به عنوان آستر بزنید تا بتوانید بتونه کاری را انجام دهید. اما اگر زیر کار رنگ شده است، دیگر نیازی به رنگ کردن مجدد نیست و می توانید بتونه کاری را انجام دهید.
- در این مرحله باید بتونه درست کنید. مقداری مل را در ظرفی بریزید و سپس مقداری رنگ پلاستیک و آب را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در صورت شل بودن بتونه به آن مل اضافه کنید و درصورت سفت بودن آن، مقداری آب یا رنگ اضافه کنید.
- در این مرحله باید ترک ها را شکاف دهید. اگر ترک ها عمقی هستند با گچ و اگر سطحی هستند با بتونه، لکه گیری دیوار را انجام دهید.
- برای صاف شدن سطح کار باید سنباده کاری انجام دهید تا برای رنگ زدن آماده شود.
حالا دیوار برای اجرای رنگ پلاستیک آماده است.
نتیجه گیری
در این مقاله از کن ساز، به بررسی رنگ پلاستیک و کاربردهای آن پرداختیم. به طور کلی، رنگ پلاستیکی گزینه ای مقرون به صرفه و مناسب برای کسانی است که قصد رنگ کردن منزل خود را دارند اما نمی خواهند هزینه زیادی را صرف آن کنند. در آخر انتخاب نوع این رنگ بستگی به بودجه شما دارد.توصیه ما به شما انتخاب رنگ تمام پلاستیک است چرا که ماندگاری و کیفیت آن نسبت به رنگ نیمه پلاستیک بسیار بالاتر است.