آشنایی با انواع رنگ برای دیوار
رنگ دیوار خانه از مهم ترین عناصر زیبایی خانه ها محسوب شده و در جلب رضایت و یا ایجاد احساس ناخوشایند در افراد نسبت به فضای خانه بسیار موثر است. رنگ ها نه تنها به زیبایی خانه می افزایند، بلکه در بیشتر موارد بر وضعیت عاطفی افراد ساکن در آن نیز تأثیر می گذارند، بنابراین در انتخاب آنها دقت فراوانی لازم است و باید با فضای محیط همخوانی داشته باشند.
آشنایی با انواع رنگ دیوار منزل و انواع رنگ ساختمانی پیش از رنگ آمیزی دیوار، امری ضروری است. رنگ آمیزی غیر اصولی و نامناسب دیوار ممکن است عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد، زیرا تمام رنگ ها قابل شستشو نیستند. بر همین اساس توصیه می شود با انواع رنگ دیوار قابل شستشو آشنایی کسب نموده و به صورت اصولی و با کمک افراد متخصص از آنها برای رنگ آمیزی دیوار خانه استفاده کنید.
اصولی وجود دارد که در انتخاب رنگ های دیوار باید لحاظ شوند. برای مثال اگر محیط خانه کوچک است، رنگ ها باید روشن باشند تا چشم انداز بیشتری به اتاق بدهد. اگر محیط بزرگتر باشد، گزینه های بیشتری وجود دارد. معمولا رنگ های الهام گرفته از طبیعت به عنوان یک ترند از سوی متخصصان پیشنهاد می شوند. انتخاب اندازه قوطی رنگ مناسب نیز در این تصمیم گیری موثر است.
انواع رنگ دیوار و ویژگی آنها
رنگ های مختلفی برای دیوار خانه استفاده می شوند. حتی رایج ترین انواع آن ها خانه، با اشباع و روشنایی های مختلفی وجود دارند. با این حال انواع رنگ را می توان تنها به چند خانواده رنگی تقسیم کرد و هر رنگی را می توان با داشتن سه ویژگی اصلی توصیف کرد که شامل رنگ، اشباع و روشنایی می شود.
ویژگی رنگ به عنوان خانواده رنگ یا نام رنگ (مانند قرمز، سبز، بنفش) مشخص می شود. رنگ به طور مستقیم با طول موج رنگ مرتبط است. اشباع، که به آن «کروما» نیز می گویند، معیاری برای میزان خلوص یک رنگ یا میزان تند یا کدر شدن رنگ است. روشنایی نیز سایه (تاریکی) یا ته رنگ یک رنگ را نشان می دهد. نواحی یک جسم با رنگ یکنواخت در نور مستقیم روشنایی بیشتری نسبت به مناطق در سایه دارند.
رنگ های سرد از آبی تا بنفش، اثر آرام بخشی دارند. آنها اغلب برای پس زمینه استفاده می شوند تا مناطق کوچک تری از رنگ های گرم را مشخص کنند. استفاده از رنگ های سرد در کنار هم برای دیوار خانه می تواند احساس آرامش را منتقل کند. رنگ های گرم از قرمز تا زرد متغیر بوده و فعال، جالب توجه و تهاجمی هستند. آنها احساسات را تحریک می کنند و انگیزه می دهند.
انواع رنگ دیوار ضد آب
افزایش مقاومت دیوار در برابر آب و رطوبت به ویژه آب باران، یک راه مهم برای محافظت از دیوارهای نمای بیرونی ساختمان است. به این کار اصطلاحا ضدآب سازی گفته می شود و برای انجام آن لازم است نوع رنگ ضد آب ساختمانی تعیین شود.
9 نوع مختلف از رنگ ضد آب ساختمانی وجود دارد که شامل رنگ اکریلیک ضد آب، رنگ سیمان ضد آب، لاک پلی یورتان مخصوص چوب، رنگ اپوکسی ضد آب، لاک اکریلیک مخصوص نما، رنگ سیلیکونی ضد آب، رنگ الاستیک آکرولین، رنگ سیلیکاتی ضد آب و رنگ نانو ضد آب است.
نکته حائز اهمیت در رابطه رنگ آمیزی دیوار با رنگ ضد آب این است که برای اینکه بهترین نتیجه از رنگ آمیزی ساختمان حاصل شود، لازم است ابتدا درزگیری کامل دیوارها، کناره های پنجره و سقف انجام شده و سپس اعمال رنگ ضد آب بر روی سطوح مورد نظر صورت گیرد.
اصول انتخاب رنگ دیوار
اصولی برای انتخاب رنگ های دیوار خانه وجود دارد که بهترین رنگ برای دیوار خانه را تعیین می کند. یکی از آنها استفاده از مبلمان موجود برای انتخاب رنگ است. شما می توانید برای برجسته کردن مبلمان خود، یک سایه آرام تر یا سایه مکمل را به عنوان رنگ خانه انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر یک لامپ زرد دارید، انتخاب رنگ شما برای خانه می تواند شامل یک سایه لیمویی بسیار روشن در پس زمینه باشد.
اندازه اتاق نیز در انتخاب رنگ مهم است. اگر می خواهید اتاقتان بزرگ تر به نظر برسد، سایه های روشن تر را انتخاب کنید و اگر می خواهید اتاق دنج تر به نظر برسد، هنگام انتخاب رنگ برای دیوار خانه، سایه تیره تر انتخاب مناسبی است. تم رنگی کلی را نیز در نظر داشته باشید.
نورپردازی را برای انتخاب رنگ در نظر بگیرید و قبل از انتخاب رنگ برای خانه، به نوع نور اتاق خود توجه کنید. نورهای رشته ای رنگ های گرم تر را نشان می دهند، در حالی که نورهای فلورسنت رنگهای آبی تند را برجسته می کنند.
جمع بندی
در این مطلب ارائه شده از مجموعه کن ساز، به بررسی انواع رنگ های دیوار خانه و ویژگی های آنها و اصول انتخاب آن ها پرداختیم. همانطور که گفته شد، رنگ دیوار خانه می تواند جذابیت فضای داخلی و بیرونی خانه را دوچندان سازد. آشنایی با انواع رنگ دیوار خانه و ویژگی های آن در انتخاب اصولی رنگ خانه بسیار موثر است.