انواع رنگ خودرو
تقریبا همه ما از این موضوع مطمئن شده ایم که علاوه بر کیفیت خودروها، زیبایی ظاهری خودروها نیز دارای اهمیت بسیاری است و قبل از خرید آنها باید به طراحی آنها نیز توجه ویژه ای داشت. یکی از اصلی ترین نکاتی که در مورد خودروها که در افزایش و یا کاهش زیبایی آنها تاثیر گذار است، رنگ خودرو هاست. هر رنگی از خودروها دارای زیبایی های خاص خودش است و نوعی از روحیات و ویژگیهای فرد صاحب ماشین را نمایان میکند.
در این مقاله از وب سایت کن ساز، قصد داریم تا به بررسی شناخت انواع رنگ خودرو و تفاوت مواد رنگ خودرو بپردازیم تا بتوانیم شما را در انتخاب رنگ ماشین مورد نظر خود بیشتر راهنمایی کرده باشیم.
رنگ خودرو چیست
به طور کلی، به رنگی گویند که از موادی خاص درست شده و پس از بررسیهای نهایی کارخانه، به روی آن زده میشود. این رنگ از مواد خاصی تشکیل شده و ترکیب کردن این مواد با یکدیگر فقط و فقط توسط دستگاه خاصی صورت میگیرد که خطای آن بسیار پایین است. هر رنگ ماشین دارای یک کد مخصوص به خودش است.
اگر شما نیز نمیدانید که کد رنگ خودرو چیست، باید گفت که این کدها نشانههایی هستند که توسط شرکت سازنده خودرو به هر رنگ خاص با ترکیب خاص داده میشود تا شناسایی هر رنگ از رنگ دیگر فقط با کمک حس بینایی صورت نگیرد و هر رنگ مبنای علمی نیز داشته باشد.
اگر به هر دلیلی قسمتی از رنگ وسیله نقلیه ما دچار یکی از انواع آسیبهای رنگ خودرو یا آفتاب سوختگی شود، برای ترمیم آن نیاز است که حتما از همان قوطی رنگ بدنه با همان کد مخصوص استفاده کنیم.
رنگ خودرو از چه موادی تشکیل شده است
به طور کلی، اکثر رنگهای موجود در بازار از سه بخش اصلی حلال، پیگمان و ماده ای چسبنده تشکیل شده است.
حلالها ترکیباتی آلی و فرار از جنس اورتان، لاک و یا مینا هستند. به دلیل نگرانیهای زیست محیطی، امروزه تمرکز به سمت حلال از نوع آب معطوف شده است زیرا آنها عمدتاً از آب تشکیل شده و حدود 10٪ حلالیت دارند.
پیگمان نوعی پودر شبیه بتن بوده که وظیفه ایجاد همبستگی در رنگ را دارد.
ماده چسبنده نیز نوعی ماده مانند رزین بوده که این ماده در ایجاد زمینه مناسب برای چسبندگی بهتر و بیشتر رنگ به سطح مدنظر کاربرد دارد.
اگر تاکنون برای شما هم سوال پیش آمده بود که تفاوت قیمت رنگ خودرو مربوط به چیست، باید گفت که تفاوت اصلی در قیمت خودروها به میزان معروف بودن رنگ و درصد مواد اصلی تشکیل دهنده آن است. البته هر نوع رنگ خاص نیز ممکن است ماده ای افزودنی نیز داشته باشد که باعث افزایش قیمت آن میشود. به طور مثال، رنگهای متالیک از رنگهای معمولی و ساده گران تر هستند.
انواع رنگ خودرو
انواع رنگ در خودرو بسیار متنوع است و بنابراین نمیتوان یک مورد را به عنوان بهترین رنگ خودرو انتخاب کرد چرا که هر رنگ خوبیها و بدیهای خودش را دارد. متداول ترین انواع رنگ ماشینها شامل موارد زیر است:
- رنگ ساده خودرو: رنگهایی ساده و کم هزینه ای هستند که به صورت یک لایه بر روی بدنه خودرو قرار میگیرد. در میان این رنگها، رنگ سفید و مشکی جزو پرفروش ترین رنگ خودروها به حساب میآیند.
- رنگ روغنی: یکی از قدیمیترین روشهای رنگ آمیزی خودروها بوده که در دنیای کنونی استفاده کمتری دارد. در این روش رنگ آمیزی، از دو لایه مختلف استفاده میشود. آستر، لایه اولیه از رنگ روغنی بوده که میان بدنه فلزی و رنگ اصلی خودرو قرار میگیرد. رنگ اصلی لایه بعدی رنگ بوده که بر روی لایه آستر قرار میگیرد.
- رنگ خودرو متالیک: یکی از جدید ترین و زیباترین رنگهای مدرن در ماشینها، رنگهای متالیک هستند. در این رنگها، علاوه بر آستر و رنگ اصلی، یک لایه سومی تحت عنوان کیلر یا شفاف کننده وجود دارد که باعث زیبایی و نمایان شدن اکلیلهای رنگ میشود.
- رنگهای براق: رنگهایی هستند که درخشندگی و شفافیت خیره کننده ای دارند. این نوع رنگها حاصل ترکیب کریستالهای سرامیکی با رنگهای براق هستند.
- رنگهای مات: در این نوع از رنگها از پوششهای باکیفیتی مانند پی وی سی و اپوکسی استفاده میگردد. علت اصلی معروف شدن این نوع رنگ، مقاومت و استحکام بالای این رنگها است.
- رنگهای سفارشی: علاوه بر تمام موارد اشاره شده، رنگهایی هستند که فقط برای خودروهای سفارشی و یا خودروهای تشریفاتی مورد استفاده قرار میگیرند. در برخی از این رنگها از برادههای طلا برای افزایش زیبایی آنها استفاده میشود.
معیارهای انتخاب رنگ خودرو کدامند
به طور کلی، معیارهایی که باعث میشود یک نفر یک رنگ را انتخاب کند شامل موارد زیر است:
- سلیقه فرد
- تفاوت قیمت در رنگهای معمولی و خاص
- رنگ مورد پذیرش توسط عموم جامعه
- سن و روحیات فرد
- محل زندگی فرد: استفاده از رنگهای روشن مانند سفید، از آفتاب سوختگی رنگ ماشین جلوگیری میکند.
سخن پایانی
در این مقاله از کن ساز، سعی کردیم تا با معرفی انواع رنگ ماشین موجود در بازار، شما را در انتخاب رنگ مورد علاقه خود راهنمایی کرده باشیم.