
امروزه با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، تنوع زیادی در رنگ های صنعتی و ساختمانی شکل گرفته است. انواع رنگ های صنعتی کاربردهای مختلف و وسیعی داشته و ترکیبات به کار رفته در آنها خاص و منحصر به فرد است. یک مورد از رنگ های پرطرفدار صنعتی، رنگ های کوره ای یا الکترواستاتیک است. رنگ الکترواستاتیک قابل استفاده برای طیف وسیعی از کاربردها بوده و می توان از آن جهت رنگ آمیزی انواع مختلفی از سازه ها استفاده کرد. اگر می خواهید بدانید رنگ کوره ای یا استاتیک چیست و کاربرد رنگ کوره ای به چه صورت است، ادامه این مطلب را دنبال کنید.
رنگ کوره ای چیست و چه کاربردی دارد
برای آشنایی با انواع رنگ های کوره ای، ابتدا باید بدانید منظور از رنگ کوره ای چیست و اصلا رنگ کوره ای چگونه است. یک نوع مهم و پرکاربرد از انواع رنگ صنعتی، کوره ای است. این رنگ در دو حالت مایع و پودری وجود دارد. رنگ الکترواستاتیک کاربرد بسیار وسیعی داشته و اغلب جهت رنگ آمیزی سطوح فلزی به کار می رود.
صاحب نظران زیادی معتقدند رنگ های کوره ای بهترین رنگ های صنعتی هستند، زیرا کمترین تاثیرات مخرب را روی محیط زیست داشته و همچنین این رنگ سلامت کاربرانی که با آن در تماس هستند را به خطر نمی اندازد.
اینکه نوع پودری یا مایع رنگ های کوره ای انتخاب شود، کاملا بستگی به کارخانه یا کاربرد موردنظر دارد. با این حال رنگ پودری کوره ای برای استفاده در صنایع فلزی انتخاب بهتری است.
نکته حائز اهمیت در رابطه با رنگ الکترواستاتیک این است که در نگاه اول فرق رنگ کوره ای و معمولی و یا سایر رنگ های صنعتی قابل تشخیص نیست. تفاوت میان آنها در حین کار و هنگام استفاده از رنگ مشخص می شود.
انواع رنگ کوره ای
همانطور که پیش از این نیز گفته شد، قوطی رنگ کوره ای به دو نوع پودری و مایع تقسیم می شوند. با مطالعه کاربرد، مزایا و معایب رنگ کوره ای پودری و مایع، می توانید آنها را با یکدیگر مقایسه کرده و انتخاب بهتری داشته باشید.
رنگ پودری کوره ای
رنگ های کوره ای پودری کاربرد بیشتری نسبت به نوع مایع دارند. همچنین این نوع رنگ ها از محبوبیت بیشتری نسبت به نوع دیگر برخوردارند. رنگ های کوره ای در نوع پودری حاوی یک ماده پودری با پودرهای بسیار ریز و خشک هستند.
ماده پودری مذکور با فشار به سطح مورد نظر پاشیده شده و بلافاصله پخته می شود. به همین ترتیب یک رنگ با زیبا و بادوام به وجود می آید. پودر موجود در رنگ پودری کوره ای ممکن است یک پلیمر یا ترموست باشد که از طریق مواد شیمیایی گرما تولید می کند و با گرفتن حرارت، واکنش خاصی به پودرهای ریز نشان می دهد.
مزیت مهم رنگ های پودری در تنوع آن ها است. ساخت رنگ پودری ممکن است از اکریلیک، پلی اورتان، پلی استر، پلی استر اپوکسی یا رنگ اپوکسی صورت گرفته باشد. این مواد مختلف، پوشش های متفاوتی را ایجاد می کنند.
رنگ مایع کوره ای
فرآیندی که در رنگ آمیزی با رنگ های کوره ای مایع صورت می گیرد، به نحوی است که در آن بر اثر ایجاد یک میدان الکتریکی، رنگ از تفنگ به بیرون پاشیده می شود. رنگ مایع کوره ای برای رنگ آمیزی وسایل مختلف همچون رنگ آمیزی اتومبیل، مبلمان چوبی، سازه های فلزی و… کاربرد دارد.
مهم ترین مزیتی که برای کاربرد رنگ کوره ای مایع برای رنگ آمیزی وجود دارد، این است که خشک شدن رنگ به آسانی و بدون نیاز به فرایند خاصی انجام می شود. رنگ مایع توسط هوا در مدت زمان ۱ تا ۲۴ ساعت خشک می شود.
فایده دیگر رنگ مایع این است که تغییر رنگ آن راحت است. گر به هر دلیلی مایل به تغییر رنگ مایع باشید، می توانید به سادگی رنگ را پاک کرده و رنگ مایع جدیدی اعمال کنید.
اصول کاربردی رنگ آمیزی با رنگ کوره ای
مهم ترین نکات کاربردی در رنگ آمیزی با رنگ کوره ای شامل موارد زیر است:
- در صورت عدم تخصص کافی در رنگ آمیزی با رنگ های کوره ای، بهتر است از افراد متخصص برای رنگ آمیزی کمک بگیرید.
- تمیز کردن قطعات قبل از کار جهت استفاده از پوشش پودری بسیار مهم است.
- صاف و صیقل کردن سطوح قبل از رنگ آمیزی را فراموش نکنید.
- انجام مراحل چربی زدایی، زنگ زدایی و فسفاته کاری در قطعات فلزی به منظور افزایش چسبندگی رنگ های کوره ای، امری ضروری است.
جمع بندی
رنگ الکترواستاتیک یا کوره ای نوعی رنگ صنعتی پرکاربرد است که در دو نوع پودری و مایع یافت می شود. در این مطلب از وبسایت کن ساز به معرفی انواع رنگ های کوره ای، کاربرد آنها و اصول و نکات مهم رنگ آمیزی با رنگ های کوره ای پرداختیم. این رنگ ها به دلیل مزایای منحصر به فرد خود همچون کیفیت و دوام بالا، عمر طولانی و عدم آسیب به محیط زیست بسیار محبوب هستند.