ساختار بسته بندی فلزی
قوطیها پرمصرفترین بسته بندی فلزی هستند و از فولاد یا آلومینیوم ساخته میشوند. قوطیهای حاوی فولاد از ورق قلع الکترولیتی یا فولاد پوشش داده شده با کروم/اکسید کروم الکترولیتی که به عنوان فولاد بدون قلع نیز شناخته میشود، ساخته میشوند، اما ساختار بسته بندی فلزی چیست؟
بسته بندیهایی که از فلز به عنوان مانع و لایه ساختاری استفاده میکنند، نقش مهمی در نگهداری مواد غذایی ایفا میکنند. فلز در بسته بندی به عنوان یک مادهی منحصر به فرد شناخته میشود. برای مثال، نوآوریها در شکلدهی قوطیها و کنترل رسوب فلز، کارایی مواد و خواص ضد میکروبی منحصر به فرد را ممکن میسازد.
ساخت و طراحی قوطی
قوطیهای فلزی به دو روش ساخت دو تکه یا سه تکه طبقه بندی میشوند. قوطیهای دو تکه یا تحت فرآیندی کشیده میشوند و در ظرفی قرار میگیرند که به صورت متوالی به یک قوطی بلندتر با همان قطر تبدیل میشود، یا در فرآیند کشیده شدن و دوباره کشیده شدن به قطر کوچکتر تبدیل میشود. قوطیهای سه تکه با روکش کردن فولاد و سپس نورد کردن دیوارهی قوطی به شکل استوانهای ساخته میشوند. درزها جوش داده شده و پایه با تا کردن دوبار سیلندر و لبه انتهایی و چین خوردگی به سیلندر مهر و موم می شود فرآیندی که به آن درز دوبل میگویند.
آیا نوآوری در مواد تشکیل دهندهی قوطیهای فلزی در نتیجهی کاهش هزینه و وزن آن تاثیر دارد؟
به عنوان مثال، برخی کارخانهها یک غشای آلومینیومی را مستقیما روی سیلندر قوطی اعمال میکنند و نیازی به دوبار درز کردن انتهای قوطی به سیلندر وجود ندارد و وزن ظرف را تا 16 درصد سبک میکند. خامه فرم گرفته، اسپریهای پنیر و اسپریهای روغن خوراکی در قوطیهای آئروسل با استفاده بهینه از فلز بسته بندی میشوند و اثرات زیست محیطی کمتری دارد.
برای قوطیهای دو و سه تکه، مهرهکاری روی دیوارههای جانبی استحکام آن را بالا میبرد، دیواره جانبی نازکتر را به طور کلی ایجاد میکند و سطح مناسبی برای چسبندگی برچسب فراهم میکند. سایر عناصر طراحی مانند حکاکی لیزری، چاپ و انتهای قوطی که برای ظروف نوشیدنی استفاده میشود، به برندها اجازه می دهد تا هنگام نوشیدن محصول با مصرف کنندگان ارتباط برقرار کنند و ظاهر مناسبتری ایجاد کند.
آسترهای داخلی
آیا روکشها از خوردگی فولاد جلوگیری و به حفظ کیفیت محصول (به عنوان مثال طعم) کمک می کنند؟
آستر داخل قوطیها نگرانیهایی را در مورد کشیده شدن مواد از آستر به داخل غذا و همچنین از دست دادن طعم و عطر غذا به دلیل جذب توسط آستر ایجاد کرده است.
به طور خاص، بیسفنول A (BPA) و مشتقات آن یک نگرانی بوده است. بیسفنول نوعی ترکیب شیمیایی است که در ساخت قوطیهای پلاستیکی استفاده میشود. آنها در اتحادیه اروپا محدود شده اند و توسط بسیاری از مصرف کنندگان ایالات متحده آمریکا رد شدهاند. در رابطه با جایگزین های BPA، رئیس موسسه Can Manufacturers رابرت بودوی این را به اشتراک گذاشت: “تحقیق در مورد جایگزین های BPA حدود 10 سال پیش آغاز شد و شامل توسعه عمیق در آسترهایی با جذب پایین بوده است. هدف از بهینه سازی بیشتر پوشش، برای اطمینان از ایمن ماندن مواد داخل آنها، به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی صورت میگیرد.
ویژگیهای ساختار بسته بندی فلزی
قابلیت ردیابی
ردیابی از مبدا بسته بندی در سراسر زنجیرهی تامین مواد غذایی ضروری است. صنعت کنسرو به طور منحصر به فردی برای پیگیری و ردیابی موقعیت دارد، زیرا میتوان کدها را روی ته قوطیها چاپ کرد که معمولاً برای برندسازی استفاده نمیشوند و به همین دلیل است که قوطیها ارزش پس از مصرف را دارند.
به عنوان مثال، سیستم کدگذاری QR CrownSecure توسط Crown توسط جوهرافشان یا لیزر اچ شده در هنگام تولید قوطی اعمال میشود. این به تولیدکنندگان مواد غذایی اجازه میدهد تا به دادههای مورد استفاده خردهفروشان، مصرفکنندگان و بازیافتکنندگان بستهبندی پس از مصرفکننده اضافه کنند و به ردیابی بازیافت براساس مکان کمک کند.
بکارگیری کدها توسط سازندهی قوطی باعث بهبود راندمان خط تولید شده و نیاز برندها را به اعمال کدهای اضافی بینیاز میکند. با استفاده از این سیستم، مصرفکنندگان میتوانند اصالت غذا را از طریق برنامههای برچسب هوشمند مبتنی بر وب ارزیابی کنند، بازیافتکنندگان میتوانند با سهولت بیشتری ظروف بستهبندی را دستهبندی کنند، و همچنین تولیدکنندگان میتوانند درک بیشتری از منبع فلزی اصلی و استفاده قبلی داشته باشند.
پایداری
همانطور که ما به سمت یک سیستم غذایی پایدارتر حرکت میکنیم، ارزیابی پایداری چرخهی زندگی کل زنجیره تامین غذا شامل بسته بندی، پردازش و حمل و نقل مواد غذایی همراه با هزینه زیست محیطی ضایعات مواد غذایی مرتبط با کنسرو کردن، انجماد، یا فرآوری تازه (شستشوی شیمیایی) است، ضروری است.
این واقعیت که غذاهای کنسرو شده نیازی به یخچال ندارند و فولاد، بی نهایت قابل بازیافت است، تأثیرات زیست محیطی آنها را کاهش میدهد. تحقیقات نشان داده است که کنسرو اسفناج، گوجه فرنگی و لوبیا در مقایسه با زمانی که این غذاها تازه فرآوری شده اند، باعث ضایعات مواد غذایی و مواد مغذی کمتری میشوند. علاوه بر این، نرخ بازیافت 71 درصدی قوطیها تأثیر زیستمحیطی قوطیها را کاهش میدهد زیرا هر تن فولاد بازیافتی باعث صرفهجویی در سنگ آهن، سنگ آهک و انرژی در تولید قوطیها میشود.